Nu laddar vi inför helgen.

Ladda menar jag att många Swittelag går i elden kommande helg. Gäller att ladda batterierna. Därför lanserar jag ett mattips för den tunna plånboken när det nu är 10 dagarr kvar till löning. Fick ide’n redan förra veckan när jag och Texas var ute och gick i kylan. Hittade en guldpeng i fickan och gick in på Donken. Dvs MacDonalds i Liljeholmen. Ett koncept som är bannlyst i min matvärld. Dock köpte jag en cheeseburgare för 10 kronor och tänkte ge Texas. Han såg hungrig ut efter gångturen. Döm om min förvåning när han ratade denna. Hjälpte inte att jag skalade bort allt runt om och gav han den stekta köttslamsan. Ett betyg gott som något. Gick in på lidl och köpte ett paket grillkorv. Måste kolla om han var sjuk. Nä då. Korv av okänt ursprung försvann direkt. Så kan det vara. Därför kommer här middagstips för den hungrige.

EPIC Swittekyckling

Jag gjorde följande. Jag gick till Tempo i Gröndal efter läst deras flygblad.2 kg kycklinglår för 29:95:- samt 1 kg frysta wookgrönsaker för 14:95:- och 2 Paket Bacon för 5:-/st. Summa: 45 Svenska Riksdaler. Mindre än vad en lunch kostar och Värdemenyer av alla dess slag. Tinade upp kycklingen och grönsakerna. Ta ej ur grönsakerna ur påsen innan ni tinat dessa. Dom är mer eller mindre frystorkade. Kan vara ett tips om ni skall resa lätt. Klipp upp påsen och separera grönsaker med snöisen den ligger i.Fungerar bra med ett durkslag. Tillbaka till kycklingen. Ta fram den tinade kycklingen och en långpanna från ugnen. Dessa kycklinglår är stora. Börja dra av skinnet bakåt mot foten eller där foten en gång satt på kycklingen. Stanna precis innan den lossnar. Gör likadant på alla benen och lägg dom i långpannan. Salta och peppra dom skalade benen.

Nu kommer nästa tips på saker som är bra att ha i kylskåpet. En burk Ajvar Relish är en gåva till matlagningen. Passar till allt. 3 tunga färska kryddor som håller länge. Vitlök Ingefära och Spansk Peppar. Ok. Ta fram Ajvar burken ta ur Baconet ur förpackningarna. Kolla i kylen om det inte finns kvar någon hårdost. Inga lightversioner dock för då kan man vara utan. Light produkter är Djävulens Påfund och förstör människoliv. Själv hittade jag en Perfekt bit Ockelbo Blå mellanlagrad. Hyvla ostbitar och lägg dom på kyckling benen. Ta sedan en Baconskiva i taget och linda den runt kycklingbenet. 2 skivor till varje ben räcker och det går åt 2 Paket Bacon. När det är klart tar man en matsked med Ajvar Relish och smetar ut över dom baconlindade Kycklingbenen. Efter det dra man tillbaka huden. Oj vad säger jag…Är det morgon?? Kycklinghuden så man täcker bacon/ost och Ajvaren. Nu kan man skicka in den i ungnen men strö gärna lite Paprikapulver över kycklingen och salta så blir skinnet krispigare. Har man grill funktion. Använd denna. Annars 200 grader i 20 Minuter ungefär. När benet vid foten syns är kycklingen klar. Nu lever jag med 2 GI Profeter så jag satsade på en wok till detta. Annars fungerar det mesta. Häll i olja i woken. Rasp sol Olivolja fungerar. Dock ej Sae 10W. Hacka upp Spanskpeppar Vitlök Ingefära och lägg ned direkt i woken. Grönsakswok är ungefär som Asiatisk GrönsaksPyttiPanna. Så har man nån lök hemma ller annan grönsak så ned med denna före wokgrönsakerna. Mat tips igen. Wokar man hemma bör man alltid ha Oystersås Soja och någon fisksås. När grönsakerna börjar fräsa ös ned påsen med dom tinade wokgrönsakerna inkl vattnet. Nu är det bara hålla igång woken. Går även med en större stekpanna. Sen öser man i Oystersås samt Soya. Smaka av med Soyan. Beroende på kvalitet. Efter ca 5 minuter. Ta av från värmen för det är klart…. Som sagt är man hungrig räcker detta både före och efter träning. Bara 45 kr. Just det. Jag spenderade 5 kr extra på  lite potatis. Dessa delar man med kniv och saltar och pepprar. Lägger dom direkt bredvid kycklingen. Så är dom klara samtidigt. Blir gott som tusan.